Mii de crestini au parasit orasul sirian Hassake

Orasul se afla in centrul “ciocnirilor violente”, conform unei declaratii a Arhiepiscopul catolic local, citat de Zenit.

Mii de creștini au parasit deja orasul, în urma atacurilor așa-numitului Stat Islamic, din 25 iunie.

Potrivit Fides, aproape 120.000 de oameni au fugit. 4 000 de familii creștine s-au numarat printre primele care au fost nevoite sa plece, refugiindu-se în orașul Qamishli, din apropiere.

Printre cei care au fugit in Qamishli, se afla si Arhiepiscopul Jacques Behnan Hindo, liderul Archidiocezei catolice siriene din Hassakè.

“Armata guvernamentală câștigă, in prezent, teren, cu mare dificultate, lupta avand loc într-un mediu urban”, a spus el.

“Pe de altă parte, milițiile kurde din regiune au răspuns la raidurile Daesh, numai atunci când jihadiștii au încercat sa atace districtele kurde, concentrate în partea de est a orașului”, arata un raport Zenit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.