Papa se apropie de greci, in momentul actual de criza

Papa Francisc i-a invitat, ieri, pe credincioșii catolici să se unească în rugăciune pentru binele poporului [majoritar ortodox] grec.

O notă emisa de Biroul de Presă al Vaticanului precizeaza că Papa și-a exprimat apropierea față de poporul grec, care suferă in urma efectelor crizei actuale.

Descriind știrile din Grecia “în ceea ce privește situația economică și socială ingrijoratoare a țării” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Papa a “transmis mesajul sau de apropiere fata de întregul popor grec, cu un gând special pentru numeroasele familii grav asaltate de aceasta complexa și profund simțita criza umana și socială”.

“Demnitatea persoanei umane trebuie să rămână în centrul oricărei dezbateri politice și tehnice, și în luarea deciziilor responsabile”, a continuat Papa.

În concluzie, Papa Francisc ii invită pe toți credincioșii să se “unească în rugăciune pentru binele poporului grec iubit”, informeaza Radio Vatican.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.