Actiune de protest, in urma violarii a doua calugarite catolice

Conferința Episcopilor Catolici din India (CBCI) a organizat o acțiune de protest în capitala indiană New Delhi, miercuri, pentru a protesta împotriva actelor recente de cruzime, comise impotriva unor călugărițe din țară, și a dezinteresului demonstrat de politie și de autorități fata de aducerea făptașilor în fața justiției, conform radioului Vaticanului.

Consiliul CBCI pentru Femei a organizat mitingul de protest în fața Catedralei “Inimii Sacre”, condamnand actele de cruzime comise impotriva calugaritelor si solicitand siguranța și securitatea femeilor, în general.

O calugarita misionara saleziana, in varsta de 47 de ani, a fost atacata și violata de doi agresori, pe 19 iunie, la Centrul de Sanatate Krist Sahaya Kendra, în Raipur, statul Chhattisgarh.

Anterior, pe 15 martie, o alta călugăriță, în vârstă de peste 70 de ani, a fost violată de o banda din Ranaghat, statul Bengalul de Vest.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.