Regatul Unit va instrui 250 de militari ucraineni

Regatul Unit va instrui 250 de militari ucraineni, în luna august, ca parte a unui program ce tine de infanterie, logistică, inteligență tactică și de formare medicala, a declarat Ministerul Britanic al Apararii, citat de Ria Novosti.

O prezență britanică extinsa în forța de reacție rapidă a NATO și contribuția sa la protejarea spațiului aerian baltic servesc la “rezistenta impotriva agresiunii ruse”, a spus intr-un comunicat de presa, ieri, Secretarul Apararii, Michael Fallon.

“Aceasta arată că Marea Britanie se află în centrul de NATO și continuă să sprijine integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat Fallon.

Țările occidentale, inclusiv Marea Britanie, au adoptat o serie de măsuri logistice și economice, ca răspuns la ceea ce ele pretind a fi implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina.

Moscova continuă să nege acuzațiile și consideră ca apropierea militară a NATO de granitele sale vestice reprezinta o potențială amenințare la adresa securității naționale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.