Franta: programul de transformare a bisericilor catolice in moschei provoaca temeri

Programul de transformare a bisericilor catolice in moschei provoaca temeri in Franta.

Protestele publice împotriva creșterii necontrolate a populației musulmane din Franța au determinat conducerea țării sa încerce să “demonstreze lumii că Franța și Islamul sunt pe deplin compatibile”. Liderii musulmani, la rândul lor, au sugerat că transformarea bisericilor catolice goale sau abandonate, în moschei, ar putea fi cel mai bun exemplu in acest sens (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Conform unui raport recent Sputnik, Guvernul Francez a recunoscut nevoia de deschidere a unui dialog cu liderii comunității musulmane din țară, în urma atacurilor teroriste din Paris, care au fost comise de extremiștii musulmani.

Cel mai recent, insa, indignarea publică a fost cauzata de un magazin alimentar musulman din Bordeaux, capitala vinului, din sud-vestul Franței, care a introdus zile de cumparaturi speciale pentru barbati si altele pentru femei, pentru ca acestia sa nu se intersecteze pe drumurile lor, conform cerințelor musulmane.

Măsura a fost ferm condamnata de Primarul de Bordeaux, Alain Juppé, ca “un comportament care este total în contradicție cu normele Republicii Franceze, privind egalitatea și amestecul de gen”.

În Franța, există în prezent 2.500 de moschei. Alte 300 de moschei sunt in constructie. In prezent, exista 5 milioane de musulmani în Franța – cea mai mare populație musulmana din Europa.

Potrivit Institutului Brookings, cei mai mulți musulmani care au părăsit o tara europeana pentru a se alătura Statului Islamic, au provenit din Franta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.