Prima vizita a unui Patriarh ortodox sarb in Montreal – Canada

Patriarhul sârb Irinej, administrator al Episcopiei de Canada, a vizitat zilele trecute orașul Montreal. În timpul acestei vizite, Patriarhul sârb a vizitat Biserica Sfânta Treime.

Este pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Sârbe și in Eparhia de Canada, cand un prim ierarh al Bisericii Sarbe viziteaza Montrealul și comunitatea sârbă care exista aici din anul 1954.

Biserica a fost inițial o biserică prezbiteriană și a fost renovata si adaptata la nevoile unei biserici ortodoxe. Aceasta biserica frumoasa, cu caracteristici protestante recunoscute, a fost construita în 1901, planurile bisericii fiind semnate de celebrul arhitect Edward Maxwell

În timpul vizitei sale la Montreal, Sanctitatea Sa s-a întâlnit, de asemenea, cu mai multi ierarhi, printre care s-a aflat si IPS Arhiepiscop Nicolae, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române a Americii de Nord și de Sud.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.