Cruce monumentala, ridicata pe locul resedintei liderului nazist Hermann Goring

In ziua de 6 mai 2015, zi de hram a Mănăstirii Sfântul Gheorghe din Gotschendorf (dupa calendarul Iulian), Arhiepiscopul Feofan de Berlin și Germania a oficiat Sfânta Liturghie alaturi de Arhiepiscopul Alexandru de Baku și Azerbaidjan.

Aceasta a fost prima Liturghie oficiată în Biserica Sfantul Gheorghe, construita pe teritoriul mănăstirii. Peste o sută de persoane din diferite țări au participat la sărbătoare. O slujba de sfintire a clopotelor a avut loc după Sfanta Liturghie.

În aceeași zi, o cruce monumentala a fost ridicata în comemorarea celor 70 de ani de la Marea Victorie. Crucea de bronz, care cantareste doua tone si are cinci metri înălțime, a fost realizată din donatii primite din Rostov-on-Don din Rusia, fiind adusa la aceasta mănăstire fondata în Gotschendorf in anul 2006 pe teritoriul unei resedinte a lui Hermann Göring – Maresal al Reich-ului nazist, în cel de-Al Doilea Razboi Mondial – de al carui nume sunt strans legate infiintarea primelor lagare naziste de concentrare si infiintarea Gestapoului.

Este remarcabil faptul că crucea memorială a fost sfintita în ajunul aniversarii celor 70 de ani de la victoria asupra fascismului, chiar în Germania. Crucea va reprezenta un monument al soldaților-eliberatori și un semn de reconciliere între națiuni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.