STIRI Ucraina | Patriarhul Filaret viziteaza SUA si le cere arme americanilor. Reactii

“Patriarhul” schismatic ucrainean Filaret Denisenko (foto) a vizitat Statele Unite ale Americii, unde l-a decorat pe John McCain și a cerut arme SUA, pentru Ucraina.

Evenimentul a fost comentat de Episcopul Clement, șef al Departamentului de Informare al Bisericii Ortodoxe din Ucraina:

“Singura modalitate de a obține pacea, este sa te adresezi lui Dumnezeu, ca sursă eterna a tot binele. Astfel, atunci cand credinciosul Ii cere lui Dumnezeu ceva, el nu se asteapta ca cererea sa fie indeplinita pe cale naturala. Rugăciunea este întotdeauna uimitoare, spre deosebire de logica pământească. Astăzi, Biserica, asteapta reconcilierea, facand apel la credinta ca acest lucru se poate intampla numai conform poruncilor lui Hristos. Numai Domnul ii poate impaca pe oamenii care se urăsc reciproc de moarte”, a declarat Episcopul Clement, printre altele.

“Ieri, am auzit ca un lider religios a traversat Atlanticul, spre America, pentru a cere arme americane pentru Ucraina. Acest lucru a fost raportat de mai multe agenții de știri. Dar, Cuvântul lui Dumnezeu, din Evanghelia după Matei, spune: toți cei care scot sabia, vor pieri de sabie. Ce inseamna un astfel de act? Acest fapt este o dovada elocventă a faptului că, în sufletul acestui om, a început o criză religioasă profundă. A incetat sa mai creada în cuvintele lui Hristos, adică, cu alte cuvinte, a devenit necredincios. Acest lucru este regretabil, nu numai din cauza dramei religioase personale a acestui om. Este trist că lipsa sa de credință, prin mass-media, seamana neîncredere în sufletele a milioane de oameni. Este regretabil că aceasta necredința este acum principalul obstacol pe drumul spre instaurarea păcii în Ucraina. Din acest motiv, cei împăciuitori fac astazi apel, nu numai la depunerea armelor, ci și în credința in Hristos – Unicul Facator real de Pace, Care a biruit lumea cu iubirea Lui care cuprinde totul”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.