STIRI Ucraina | Biserica atacata: profanarea si jefuirea unei alte manastiri

În Eparhia de Sarny (Ucraina de Vest) a fost profanata și jefuita o alta biserică, de aceasta data nu de parohie, ci a unei manastiri, conform Pravoslavie.

În noaptea din 28 ianuarie 2015, atacatorii, după ce au spart ușa, au patruns în biserica Mănăstirii de calugari Khotynsk, inchinata Acoperământului Maicii Domnului, amplasata în satul Khotine, în zona Berezno Polesie. Făptașii au profanat biserica și au furat seiful mănăstirii.

Daca este sa ne referim doar la ultimele doua luni, 7 biserici au fost jefuite numai în Eparhia de Sarny, a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, aflata sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei:

– Biserica Sfantul Nicolae, satul Mirnoe, raionul Kostopol;

– Biserica Acoperamantul Maicii Domnului, sat Strelsk, raionul Sarny;

– Biserica Sfantul Mihail, sat Kamenka, district Berezno;

– Biserica Sfantul Gheorghe, sat Kroutaïa Sloboda, raionul Rokitno;

– Biserica Sfanta Treime, sat Osnitsk, raionul Rokitno;

– Biserica Acoperamantul Maicii Domnului, sat Kourgany, raionul Berezno;

– Biserica Sfinții Petru și Pavel, satul Klesiv, raionul Sarny;

Este important de remarcat ca toate aceste biserici sunt situate în vestul Ucrainei, zona nefiind afectata de ostilitățile din regiune.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.