Sfantul Siridon | Patriarhul Bartolomeu a ajuns azi pe insula Corfu, langa moastele sfantului

In aceasta dimineata, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns in Corfu, in vestul Greciei, in semn de raspuns la invitația Arhiepiscopului Nectarie de Corfu, Paxos si Insulele Diapontia de a vizita insula, ca parte a celebrării hramulului Sfantului Ierarh Spiridon, de maine, 12 decembrie.

Capul Bisericii Ortodoxe a fost primit în mod oficial de către autoritățile locale, de reprezentanți ai Bisericii și numeroși cetățeni.

La sosirea sa, Patriarhul Ecumenic și-a exprimat sentimentele sale, afirmand ca a fost foarte mișcat de primire și subliniind că insula Corfu acționează ca răscruce a oamenilor și civilizațiilor, invecinandu-se la vest cu Italia și la est cu Albania.

El a menționat că misiunea Patriarhiei Ecumenice este vitală pentru întreaga lume, și nu doar pentru Ortodoxie, transmitand un mesaj de “apropiere ecumenica și de cooperare”, conform unui raport Greek Reporter.

La scurt timp după sosirea sa, Patriarhul Bartolomeu a vizitat Catedrala Sfantul Spiridon, unde se afla moastele Sfantului Spiridon. Numeroase evenimente au fost programate în cursul vizitei Patriarhului Ecumenic, de patru zile, în insula greceasca.

Ultima vizită oficială a unui Primat Ecumenic in Corfu a avut loc în urmă cu 51 ani, în 1963, prin fostul Patriarh, Athenagoras.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.