Monument inchinat Sfantului Voievod Stefan cel Mare, inaugurat la Criuleni

După săvârșirea Sfintei Liturghii, in acesta duminica, ÎPS Mitropolit Vladimir (Biserica Ortodoxa a Republicii Moldova – Patriarhia Rusiei), s-a deplasat la Criuleni, unde a participat la inaugurarea monumentului voievodului moldav Ștefan cel Mare și Sfânt.

Conform informatiilor oferite de Biserica, ceremonia a fost prilejuită de comemorarea a 510 ani de la trecerea la cele veșnice a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

La acest eveniment emblematic a fost prezent si Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, alaturi de fostul Președinte, Mircea Snegur.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul Vladimir a apreciat inițiativa: “Mă închin în fața celor care au contribuit la edificarea acestui monument, care ne va aduce mereu aminte de bravul voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, dar mai ales de mesajul său de peste veacuri, atât de actual și astăzi, de a sta strajă la hotare și a păzi acest pământ…“, informeaza surse din Mitropolia Republicii Moldova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.