STIRI Irak | Secretarul General al Organizatiei pentru Cooperare Islamica condamna Statul Islamic

Una dintre cele mai importante voci din lumea musulmană a denunțat, recent, persecutarea creștinilor din Irak cazuti în mâinile extremiștilor care au proclamat un califat sub numele de Statul Islamic.

Condamnarea a venit de la Iyad Ameen Madani, Secretarul General al Organizației pentru Cooperare Islamică, un grup care reprezintă 57 de țări, cu 1,4 miliarde de musulmani.

Într-o declarație, el a denunțat în mod oficial “deportarea forțată sub amenințarea cu execuția” a creștinilor, numind-o “crimă care nu poate fi tolerată”.

Secretarul General, de asemenea, a distanțat Islamul de acțiunile grupului militant cunoscut sub numele de ISIS, spunând că “nu au nimic de-a face cu Islamul și cu principiile acestuia”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.