Un post de radio catolic a fost inchis si un redactor de stiri arestat

Un jurnalist a fost reținut și un post de radio catolic a fost închis, în Sudanul de Sud, din motive de “securitate națională”, conform mass-mediei locale.

Director Serviciului Național de Securitate al tarii, Madut Wol, a ordonat închiderea Radio Bakhita, inca de sâmbătă, iar agenții de securitate l-au arestat pe unul dintre editorii de știri ai postului, conform Radio Tamazuj.

Ateny Wek, un purtător de cuvânt prezidențial, a explicat că postul de radio in cauza a raportat ca in ultimele lupte armata s-ar fi facut responsabila de agresiune, in loc sa raporteze corect, cum ca rebelii au fost de vina.

Vineri, în apropiere Bentiu, capitala Sudanului de Nord, trupele guvernamentale s-au ciocnit cu rebelii din Sudanul de Sud, în ciuda avertizarii Consiliului de Securitate al ONU prvind eventuale sanctiuni în cazul în care fiecare parte încalca armistițiul semnat în luna mai.

ONU a adăpostit aproape 30.000 de stramutati din cauza luptelor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.