Compania hoteliera Travelodge elimina Bibliile din camerele de hotel

Biserica Catolică din Marea Britanie a descris decizia unui lanț hotelier de a elimina Bibliile din camerele sale de hotel, drept “bizara și sinistra”.

Travelodge, o companie hoteliera din Marea Britanie, Irlanda și Spania, a anuntat săptămâna trecută că a eliminat Bibliile din camerele sale de hotel, “pentru a nu discrimina nicio religie”.

Compania, ale cărei Biblii au fost oferite gratuit de către Societatea Ghedeon, a luat aceasta decizie, în ciuda faptului ca nu primise nicio plângere privind prezenta Cartii sfinte în camere.

Robert Rigby, președinte al Uniunii Catolice din Marea Britanie, a declarat că acțiunea “este în același timp bizara și sinistra”.

Biblia reprezinta “marca noastra europeana și, într-o oarecare măsură, cultura noastră la nivel global”, a spus el. “Nu numai că milioane de oameni cred in continutul Cuvântului lui Dumnezeu, dar ea este si cea mai bine vanduta (best seller) Carte din toate timpurile, cu peste 100 de milioane de exemplare vândute în fiecare an”.

Travelodge, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din Marea Britanie, cu aproximativ 500 de hoteluri în funcțiune, a declarat că va păstra totusi cateva exemplare în spatele oficiului de recepție, pentru ca oaspeții să le împrumute, la cerere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.