STIRI | Daca nu puteti face nimic, macar acoperiti totul cu un strat de nisip!

Primarul Sofiei, Iordanka Fandakova, a trimis o scrisoare Ministerului Culturii, care pledează pentru măsuri urgente in protejarea ruinelor orașului antic Serdika.

Anul trecut, sit-ul arheologic, situat chiar lângă cladirile Președinției Consiliului de Miniștri, a fost abandonat. Ploile abundente, de pe tot parcursul primăverii și verii, au transformat ruinele orașului vechi într-o mlaștină cu buruieni, stuf și chiar broaște.

“Mulți experți cred că situația este deja alarmantă și ruinele nu vor supravietui iernii care vine”, scrie Fandakova în scrisoarea ei catre ministrul Culturii, Martin Ivanov. “Este extrem de important să se ia măsuri de conservare a sit-ului. Daca nu puteti face asta, cel puțin să fie acoperit cu un strat de nisip”.

Ruinele orașului Serdika au fost descoperite în timpul construcției metroului din Sofia.

Sit-ul este proprietate publică a statului și obligația pentru protejarea acestuia ii revine Ministerului Culturii. Acesta a pus deoparte o sumă pentru urmatoarea etapa de conservare, dar nu a fost inca anuntata nicio licitație publică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.