Patriarhii Bisericilor din Orient lanseaza un apel comun impotriva extremismului religios

Patriarhii Bisericilor Orientale au lansat un apel impotriva extremismului religios, liderii Bisericilor creștine antice din Orientul Apropiat emitand o declarație comună care denunță apariția unor grupari extremiste armate care “ucid, spulberă și încalcă natura sacră a Bisericilor” și a altor comunități care suferă in Orientul Mijlociu.

Liderii Bisericilor apeleaza la comunitatea internațională, solicitand o acțiune a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și a Curtii Internaționale de Justiție, in restabilirea drepturilor și proprietatilor civile și garantarea revenirii in zona care le-a fost confiscata.

Declarația descrie extremismul religios ca fiind “o boala” care atacă bazele coexistenței inter-religioase în întreaga regiune, semnatarii apelului cerandu-le tuturor guvernelor care sustin în prezent gruparile teroriste să stopeze acordarea de fonduri și de suport material catre acestea.

“Bisericile surori” din întreaga lume sunt invitate să “dea dovadă de solidaritate”, rugandu-se pentru crestinii din Orientul Mijlociu, persecutati pe scara larga, și încurajand lucrari eficiente de ajutorare. Liderii Bisericii ofera o analiza succintă a situației din Mosul și Valea Ninive din Irak, din zone ale Siriei și Libanului, precum și din Gaza.

Printre liderii Bisericilor se numara: Catolicosul armean apostolic ortodox Aram I al Ciliciei, Patriarhul greco-catolic Gregorius Lahham III al Antiohiei și al întregului Răsărit, Alexandriei și Ierusalimului; Patriarhul grec-ortodox Ioan X al Antiohiei și al întregului Răsărit, Catolicosul armean și Patriarh Narcis Bedros al XIX-lea al Ciliciei, Patriarhul catolic Mar Aghnatios Yousel Younan III al Antiohiei; Patriarhul asirian ortodox Ignatius Efrem II al Antiohiei, Patriarhul Louis Raphael Sakko I de Babilon.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.