STIRI Kosovo | 43 de persoane arestate pentru extremism

Numărul extremistilor arestati sau al membrilor organizațiilor teroriste din Kosovo, ca urmare a unei anchete conduse de procurorul Blerim Isufaj, a ajuns la 43, alte 14 persoane acuzate aflandu-se inca in libertate, informeaza Agentia Tanjug.

Ancheta include 57 de rezidenți din Kosovo. Arestarea a 40 de persoane a fost anunțata inca de lunea trecută, dar alte 3 persoane au mai fost arestate între timp, politia aflandu-se in căutarea a inca 14, a raportat mass-media locala.

Cei retinuti se afla in stare de arest, pentru 30 de zile.

Cele mai multe dintre cele 40 de persoane care au fost arestate, au fost membri ai organizațiilor teroriste Al-Nusra și ai Statului islamic din Irak și Siria.

Persoanele arestate provin din Pristina, Pec, Gnjilane, Urosevac, Prizren și Kosovska Mitrovica. Acestia au fost arestati, dupa ce s-a stabilit că acțiunile lor au reprezentat o amenințare la adresa securității naționale și a sistemului constituțional.

În timpul operațiunii, poliția a confiscat unele dovezi, inclusiv dispozitive și arme explozive.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.