STIRI Siria | Patriarhul Ioan X, alaturi de Patriarhul Efrem II, in Homs

In Homs, a fost oficiata o Sfânta Liturghie, pentru pace in Siria si Irak

O Sfanta Liturghie a avut loc luni, in zona Wadi al- Nadara, a provinciei Homs, condusa de Mor Ignatius Afraim II, Patriarhul Antiohiei și al întregului Răsărit și Liderul suprem al Bisericii Ortodoxe Siriace Universale, cu participarea Patriarhului grec-ortodox Ioan X Yazigi al Antiohiei și al întregului Răsărit. Rugaciunea a urmarit restaurarea pacii în Siria și Irak și intoarcerea celor doi episcopi răpiți (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul Yazigi a subliniat, într-un discurs, că Siria, prin voința dreptilor sai cetățeni, se va ridica din nou și ii va îngropa pe toți cei care au conspirat împotriva ei, subliniind că salvarea Siriei se va face prin dialog și soluții politice.

La rândul său, Patriarhul Efrem al II-lea a subliniat ca Sfanta Liturghie a avut loc si pentru intoarcerea celor doi episcopi răpiți, Paul Yazigi și John Ibrahim, și a tuturor persoanelor răpite.

El le-a cerut tuturor persoanelor strămutate să se întoarcă la casele și satele lor, după ce securitatea și stabilitatea au fost restaurate datorită jertfei Armatei Arabe Siriene și sângelui martirilor.

Patriarhul Efrem a afirmat că Liturghia a reprezentat un mesaj pentru lume, care să ateste că sirienii, creștini și musulmani, sunt oameni uniți.

Guvernatorul din Homs, Talal al-Barazi, a subliniat necesitatea afirmarii unitatii sirienilor si a revenirii persoanelor strămutate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.