STIRI Irak | Crestinii din Mosul incep sa ajunga in Iordania

Mai mult de 200 de refugiați irakieni creștini din Mosul, care au fost alungați din casele lor, sub amenintarea cu arma, au ajuns în Iordania, în această săptămână, au declarat ieri liderii comunității creștine, citati de Ansa.

In plus, 800 de femei și de copii sunt așteptati să ajungă aici in zilele următoare. In total, 1.000 de creștini din Mosul și din guvernoratul Neinawa, din nordul Irakului, vor ajunge treptat la adăposturile înființate de către Biserica Catolică în Iordania, în colaborare cu Asociația Caritas, a declarat Wail Suleiman, directorul general al Caritas Iordania.

Zeci de mii de creștini irakieni au folosit Iordania, în ultimul deceniu, ca punct de tranzit pentru emigrarea în țările europene, SUA, Canada, Australia și alte destinații.

In total, 200.000 de creștini, se crede, au fugit din Mosul, în ultimele săptămâni, după ce au fost atacati de către elemente extremiste islamiste, aminteste Ansa (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.