Fotografii de la o intalnire istorica intre Patriarhii Orientului: Ioan X si Efrem II (foto)

Patriarhul Ignatie Efrem II al Antiohiei si Intregului Orient, împreună cu o delegație la nivel înalt din Biserica Ortodoxă Siriaca Universală a fost primit de către Preafericitul Părinte Ioan X al Antiohiei si al Intregului rasarit, la Manastirea antiohiana Sfantul Gheorghe, situata in “Valea creștinilor”, în orașul Meshtaye, din nord-vestul Siriei, pe 17 august 2014.

Pe 18 august, Patriarhul Ignatie Efrem II, în prezența Patriarhului Ioan X al Antiohiei, a oficiat slujba Sfintei Liturghii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

La Liturghie a participat un număr mare de credincioși ortodocși, în special mai mulți copii abandonați din cauza crizei din zona. Intalnirea este considerata a fi una istorica, o astfel de participare comuna nemaiavand loc de decenii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.