“Ucrainenii” incep sa-si distruga bisericile. Astazi, proiectilele lovesc biserica in care a slujit Sf. Ioan de Kronstadt

Biserica Învierii din orașul Slaviansk, in estul Ucrainei, a fost supusa tirului de focuri, astazi. Un om din paza bisericii a fost ucis în timpul atacului, conform unui raport VoR. Ca urmare a incidentului, cinci ferestre au fost sparte în interiorul clădirii, o parte din fatada acesteia a fost deteriorata și gardul din jurul bisericii a fost distrus.

“Un tir al artileriei, indreptat împotriva orasului, a fost lansat de pe Muntele Karachun, la ora 06:00, astazi. Focurile au continuat pentru o jumătate de oră. De data aceasta, obiectivul lor era Biserica Învierii. Proiectilele au aterizat chiar în exteriorul acesteia, unul dintre ele trecand la o jumătate de metru de turla, un altul explodand in apropierea bisericii, iar al treilea distrugand rețeaua de alimentare centrala cu gaz, de lângă lac”, a declarat Preotul Nikolai Fomenko, citat de serviciul de presă al eparhiei Slaviansk.

“Fațada de sud a bisericii a fost distrusa, dar clădirea în sine a supraviețuit atacului”, a mai spus el.

“Cel mai groaznic lucru care s-a întâmplat, este acela că omul care pazea biserica a fost ucis. El vroia sa deschida porțile, cand a fost rănit la cap. A fost dus de urgenta la spital, dar medicii nu i-au putut salva viața. Să ne rugăm pentru Alexandru, recent decedat”, a spus preotul.

Biserica Învierii din Slaviansk a fost construita în secolul al 18-lea. Sfantul Ioan de Kronstadt a trăit odată aici și a oficiat slujbe religioase. Biserica Sfantul Serafim de Sarov, situata în satul Cherepkovka, lângă Slaviansk, s-a aflat si ea sub focuri, anterior, în dimineața zilei de luni, atunci când mai multe proiectile au lovit curtea bisericii, distrugând complet capela și sala de mese.

La sfârșitul lunii mai, o mină a explodat la doar zece metri de Biserica Icoanei Maicii lui Dumnezeu din Slaviansk.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.