Nicaragua: Biserica deschide calea dialogului cu Statul

Episcopii Conferinței Episcopale Catolice din Nicaragua (CEN) s-au întâlnit, ieri după-amiază, la Nunțiatura Apostolică, cu Președintele Nicaragua, Daniel Ortega, deschizând calea unui dialog între Biserică și Guvern.

Episcopii i-au inmanat Președintelui un text de 14 de pagini, cu titlul “În căutarea unor noi orizonturi, pentru o Nicaragua mai buna”. Documentul este împărțit de teme, precum: familia, problemele sociale, drepturile omului, evanghelizarea și respectul pentru instituție.

“Deși acest document se adresează în mod explicit Guvernului Republicii,(…) el se adresează, de asemenea, si tuturor cetățenilor din Nicaragua”, continua episcopii.

În concluziile sale, documentul afirmă: “Nu putem și nici nu ne dorim să înlocuim statul dar, cu toate acestea, nici nu putem și nu trebuie să rămânem pe marginea istoriei, în cercetare și în construirea unei societăți mai drepte și pașnice. Biserica nu are soluții, singura, pentru fiecare problemă, ci împreună cu diferitele forțe sociale, însoțind propunerile care respecta cel mai bine demnitatea persoanei umane și binele comun”, aminteste radioul Vaticanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.