Crestinii palestinieni resping apelurile la inrolare in armata israeliana

Reprezentanții instituțiilor naționale ortodoxe din Ierusalim și din Teritoriile Palestiniene au respins, ieri, recrutarea creștinilor în Armata Israeliană.

La o întâlnire care a avut loc în Ierusalim, fundatiile au subliniat faptul că Bisericile, instituțiile creștine și membrii cultelor creștine resping puternic recrutarea copiilor lor în armata israeliană, pe baza unor considerente etice, umanitare și naționale.

Ei au subliniat că, “cei care fac apel la recrutare și ii încurajeaza pe tinerii creștini să se alăture armatei de ocupație, nu reprezintă Biserica și nu ii reprezintă pe creștini, care in majoritatea lor resping recrutarea in armata”.

Instituțiile ortodoxe le-au cerut tinerilor creștini care primesc formulare prin care li se solicită să se ofere voluntari în armata israeliană, sa “le rupa în bucăți și sa le arunce la gunoi”.

Ei au aprobat, totodata, o serie de activități și de evenimente care fac apel la respingerea recrutarii, precum și o campanie mass-media pentru explicarea gravitatii acestui fenomen.

Purtătorul de cuvânt al comunității ortodoxe din Ierusalim, parintele Issa Musleh, a spus: “Respingem recrutarea copiilor noștri creștini în armata israeliană, în Nazaret, Jaffa sau oriunde altundeva în țară, și am afirmat acest lucru si în trecut”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.