In Postul Mare: Sunt crestin, dar fug de Sfanta Biserica!

“Intrebati-va, acum, singuri: Bat inimile voastre fara preget, pentru Dumnezeu?”

O, cati sunt aceia care nici macar seara sau dimineata nu gandesc la Dumnezeu, si fug de Sfanta Biserica, si toate cele ale sufletului lor sunt lipite doar de cele lumesti, de desertaciuni si nemernicii.

Astfel de oameni, chiar daca se numesc ei crestini, chiar daca au primit ei pecetea Sfantului Botez, totusi nu sunt alta decat niste pagani, pentru ca idolilor se inchina si slujesc, si nu Adevaratului Dumnezeu.

Ba, daca am fi mai lipsiti de partinire, putem spune ca acestia sunt chiar mai rai decat paganii. Si, asta pentru ca si paganii implinesc datoriile lor catre idoli, dupa cum le este legea, iar crestinii cei lipiti cu inima de lume si de caderea ei, nu implinesc nici macar datoriile cele Sfinte.

Ce fel de crestini suntem, asadar, noi?”

Extras din Sfantul Clement al Alexandriei – pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de: Pr. Daniel Ivan

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.