publicat în: Arhivă

Un episcop ortodox din Kosovo sare cu parasuta in Rusia

Episcopul Jovan de Lipljan (din centrul Kosovo – foto jos, dreapta), un vicar al Patriarhului Serbiei, însoțit de o echipă sârbească, a participat la cel de-al 14-lea Campionat Mondial FAI Para-Schi, care a avut loc în Kuzbass, in Rusia, in regiunea de sud-vest a Siberiei, in perioada 11-16 martie 2014.

El a fost invitat de către Federația Para-Schi din regiunea Kemerovo și de Mitropolitul Aristarh de Kemerovo și Prokopievsk, cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii. In cadrul ceremoniei de deschidere, Episcopul Jovan a făcut un salt cu parasuta.

Cu aceeasi ocazie, acesta a vizitat Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din satul Yelykayevo, regiunea Kemerovo, si Scoala Ortodoxa Sf. Chiril și Metodie din Kemerovo.

Pe 14 martie, Episcopul Jovan a oficiat Liturghia Darurilor mai Inainte Sfințite, alaturi de Mitropolitul Aristarh, in Catedrala Icoanei “Semnului”, a Născătoarei de Dumnezeu, din Kemerovo, si a tinut discursuri la Universitatea de Stat din Kemerovo și la Seminarul Teologic din Kuzbass.