Oficiul pentru Kosovo-Metohija condamna atacul asupra terenului si calugarilor din Mogila

Oficiul pentru Kosovo-Metohija a condamnat puternic, ieri, invadarea terenului Mănăstirii Sfinților Cosma și Damian din Zociste, în partea de vest a provinciei, de către o familie albaneză, și insultarea călugărilor din mănăstire.

“Condamnăm patrunderea, în ultima noapte, a unor autori necunoscuți pe terenul bisericii din satul Mogila, în municipiul Kosovska Vitina, in urma careia au fost provocate pagube grădinii în care erau cultivate legume pentru cantinele sociale și Eparhia de Raska si Prizren”, se arată într-o declarație, citata de Tanjug.

Biroul a mai avertizat că uzurparea ilegală și confiscarea proprietăților sârbe din Kosovo-Metohija continuă.

“Cerem, de la organismele relevante și comunitatea internațională, să ia măsuri în cel mai scurt timp posibil, pentru a preveni distrugerea bisericilor sarbesti și a oricaror altor bunuri, care sunt de o importanță vitală pentru supraviețuirea sârbilor din Kosovo-Metohija”, se mai arata in declaratie.

Biroul a mai cerut, ca cei care au distrus legumele din grădina aflata pe terenul bisericii din satul Mogila, să fie găsiti imediat.

“Facem apel, pentru stoparea provocărilor care ii vizează pe călugării din Mănăstirea Sfinților Cosma și Damian din Zociste, și ca infractorii să fie aduși în fața justiției cât mai curând posibil”, mai sustine comunicatul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.