Despre prima intalnire intre Obama si Papa Francisc

“Temele internaționale actuale” s-au numarat printre subiectele discutate de către Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, și Papa Francisc, in timpul “întâlnirii cordiale” pe care au avut-o ieri, 27 martie 2014, în Palatul Apostolic din Vatican.

Conform agentiei de stiri italiene Ansa, au existat preocupări vizavi de legea Obama, de ingrijire a sanatatii, și mandatele sale de acoperire a contraceptiei, care au atras proteste din partea unor episcopi ai SUA (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Cu toate acestea, rapoartele sugerează că Obama și Francisc au ales să se concentreze pe acele aspecte în care ei se afla pe un teren comun, printre care pacea și respectarea statului de drept.

După un prim schimb de amabilități în prezența reporterilor, liderii au petrecut peste 50 de minute vorbind in privat, în limba engleză și spaniolă, despre “probleme de interes special pentru Biserică”, conform unui comunicat emis ulterior de Vatican.

Acestea au inclus “exercitarea dreptului la libertatea religioasă, la viață și la obiecția de conștiință, precum și problema reformei imigrației”. Cei doi si-au exprimat, totodata, speranța in “respectarea dreptului umanitar internațional” în situații de conflict, și intr-“o soluție negociată între părțile implicate”.

Cei doi s-au axat pe Orientul Mijlociu, Siria, Liban, și pe problema persecutarii creștinilor. Ei au concluzionat discuția lor privata, afirmând angajamentul comun de eradicare a traficului de ființe umane în întreaga lume.

Obama i-a cerut Papei sa se roage pentru el și familia sa, care nu l-a însoțit pe Președinte in misiunea internațională de o săptămână în Olanda, Belgia, Italia, Vatican și Arabia Saudită.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.