Proteste in Capitala Spaniei. Reactie dura a politiei: raniri si arestarea mai multor zeci de demonstranti

Protestatarii din capitala Spaniei, Madrid, s-au ciocnit cu poliția, ieri noapte. Mitinguri au mai avut loc, de asemenea, în orașul nordic Burgos, unde locuitorii s-au înfuriat pe un proiect in construcție, de 8 milioane de euro, conform Euronews.

Activiștii din Burgos au acuzat poliția locală, ca a reactionat dur arestand 46 de demonstranți, în ultimele patru nopți, dintre care cinci se mai afla încă în închisoare.

În Madrid, demonstranții au încercat să ajungă la sediul central al Partidului Popular, dar au fost împiedicați de baricadele organizate de politisti. Unsprezece persoane au fost arestate, iar mai mulți protestatari și polițiști au fost răniți.

În general, spaniolii sunt nemulțumiti de criza financiară actuală și de rata ridicată a șomajului din țară. Între timp, primarul din Burgos a anunțat o oprire temporară a proiectului de milioane de euro.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.