Copiii crestini din Egipt, continua sa fie rapiti pentru sume mari de bani

Un alt copil creștin copt a fost răpit recent în Egipt. În vârstă de doar 13 ani, Cyril Rif’at Fayiz a fost răpit în districtul Minya, de “persoane necunoscute”, care mai târziu le-au cerut părinților copilului un milion de lire egiptene, echivalentul a aproximativ 150.000$.

Acest fenomen, răpirea și sechestrarea copiilor copti pentru răscumpărări – a devenit o caracteristică obișnuită a peisajului egiptean, în special în Minya – Egiptul de Sus.

Fetele de religie copta sunt chiar mai vulnerabile decât băieții copți și dispar cu o frecvență mai mare. Intr-un raport al International Christian Concern se arata ca “sute de fete creștine au fost rapite, obligate să se convertească la Islam si forțate sa se căsătoreasca, în Egipt. Aceste incidente sunt adesea însoțite de acte de violență, inclusiv de viol, bătăi și alte forme de abuz fizic și mental”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.