Irlanda: referendum pe tema ‘casatoriei’ intre persoane de acelasi sex. Biserica reactioneaza

Un referendum pe tema ‘casatoriei’ intre persoane de acelasi sex va avea loc în luna mai 2015, in Irlanda, în conformitate cu o declarație recent eliberată de Cabinetul acestei tari.

Parteneriatele civile au devenit legale în Irlanda, din 2010. La inceputul acestui an, Convenția Constituțională a votat pentru modificarea Constituției, astfel incat aceasta sa le permită cuplurilor de același sex sa aiba dreptul de a se “căsători”.

Este deja legal pentru cuplurile de același sex sa obțina parteneriate civile, în care sa se bucure de cele mai multe dintre avantajele cuplurilor căsătorite, cu excepția dreptului de a adopta copii.

Episcopul catolic Nulty (foto), care conduce eparhiile din Kildare și Leighlin, a declarat: “Împreună cu alții, Biserica Catolică va continua să remarce că diferențele dintre un bărbat și o femeie nu sunt accidentale intr-o căsătorie, ci fundamentale pentru aceasta, și că copiii au dreptul natural la o mamă și un tată, acesta fiind cel mai bun mediu pentru ei”.

“Iubirea conjugală este o formă unică de dragoste, între un bărbat și o femeie, care are un beneficiu special pentru întreaga societate”, a continuat Episcopul Nulty. “A schimba natura căsătoriei, ar insemna subminarea pietrei de temelie fundamentale a societății noastre”.

“Biserica Catolică ne învață clar că oamenii care sunt homosexuali trebuie să fie întotdeauna tratati cu sensibilitate, compasiune și respect. Nu este lipsit de sensibilitate sau de respect pentru homosexuali, totuși, sa sublinem că relațiile homosexuale sunt fundamental diferite de relațiile intre persoane de sex opus și că societatea apreciază rolurile complementare ale mamelor și taților, în nasterea de prunci”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.