Wednesday 27 november 2013

Turcia are probleme serioase in domeniul drepturilor omului

O organizatie europeana de top in domeniul drepturilor omului, a criticat ieri represiunea Turciei fata de demonstrațiile anti-guvernamentale de la începutul acestui an, spunând ca manipularea protestelor a fost dovada unei “probleme grave a drepturilor omului” în rândul poliției.

Deși Turcia a făcut “progrese importante în lupta împotriva torturii și a tratamentelor rele”, tratamentul aplicat protestatarilor din Gezi Park (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) a subliniat “o problema sistemică a poliției in ce priveste respectul insuficient fata de standardele privind drepturile omului cu caracter obligatoriu”, a declarat Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks (foto), citat de radioul Vocea Rusiei.

Muiznieks a vizitat Turcia, în luna iulie, după săptămâni de proteste care au zguduit țara.

Într-o declarație care însoțește raportul său, acesta a subliniat “acuzațiile grave, consistente și credibile, de utilizare excesivă a forței, în special utilizarea excesivă și necorespunzătoare a gazelor lacrimogene și a tratamentelor rele”.

Comisarul și-a mai exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la măsurile punitive luate față de unii lucrători medicali, avocați, cadre universitare, studenți și jurnaliști in urma acțiunilor non-violente din timpul protestelor din Gezi.

Unii au fost anchetati, iar altii au fost amendati sau demisi.

“Sunt deosebit de îngrijorat de efectul descurajant pe care aceste măsuri l-ar putea avea asupra liberei întruniri și a liberei exprimari, precum și privind libertatea mass-mediei”, a spus Muiznieks.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile