publicat în: Arhivă

Reprezentantii Bisericii Luterane din Ingria, in Patriarhia Ortodoxa Rusa

In aceste zile, Seful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, a primit o delegație a Bisericii Evanghelice Luterane din Ingria, prezidata de episcopul Arri Kugappi.

În timpul discutiilor, Mitropolitul Ilarion a subliniat opinia comunităților Bisericii Ortodoxe Ruse și a Bisericii din Ingria, vizavi de rolul Creștinismului în societățile laice.

El a subliniat necesitatea apărarii valorilor creștine tradiționale. De asemenea, acesta a exprimat o apreciere înaltă la adresa Bisericii din Ingria, pe marginea unor diverse poziții morale și teologice.

La rândul său, Episcopul Arri Kugappi a vorbit despre situația actuală a Bisericii din Ingria, care continuă – în ciuda dificultăților, inclusiv a problemelor financiare – sa deschida noi parohii. Mai mult decât atât, Sfanta Ana, cea mai veche biserica luterana din Sankt-Petersburg, datând din secolul al XVIII-lea, a fost recent pusa la dispoziția Bisericii. Episcopul a mai vorbit, de asemenea, despre activitatea socială a Bisericii din Ingria și despre participarea ei în cadrul organizațiilor creștine internaționale.

Ingria este o regiune istorică situată în Rusia actuală, pe malulGolfului Finic, între Sudul Lacului Ladoga și fluviul Narva.