Cazurile de abuz, raportate in Biserica Catolica a Scotiei

Biserica Catolică din Scoția a publicat rezultatele cercetarilor din 2006-2012, asupra cazurilor de abuz raportate in aceasta perioada.

Elaborat de Conferința Episcopală în asociere cu Serviciul Salvgardarea scoțian, raportul declara un total de 46 de cazuri reale, dintre care 55% au reprezentat abuzuri sexuale, 19% abuzuri fizice, 11% acuzații de abuzare verbala și 15% au tinut de un abuz emoțional.

Dintre cei acuzați, 56% au fost preoți, 22% au fost voluntari, 11% au fost enoriași, iar restul au fost angajați sau alte persoane conectate la Biserică.

Biserica a spus ca nu au existat urmăriri penale în legătură cu 61% din aceste cazuri. In rest, 15% au dus la o urmărire penală, 10% sunt încă în curs de investigare, iar 14% sunt descrise ca fiind “cazuri istorice necunoscute”.

Raportul a arătat că slujirea, in cazul a aproape un sfert dintre preotii implicati (24%), a fost restricționata.

Arhiepiscopul Philip Tartaglia (foto), președintele Conferinței Episcopale, a declarat: “Recunoaștem trauma si durerea pe care supraviețuitorii abuzurilor le-au avut de suferit și ne angajam să oferim dreptate și vindecare”.

El a adăugat că 2013 a fost “un test al credinței”, pentru catolici, dar ca Biserica a fost angajata in “consolidarea practicilor de reînnoire, de încredere în angajamentul nostru de nezdruncinat in depasirea abuzurilor din trecut, in protejarea împotriva abuzului în prezent și in eliminarea abuzurilor în viitor, precum și in sprijinirea celor care au fost afectați”, a spus el pentru jurnalul Herald.

În medie, jumătate din toate plângerile adresate Bisericii în fiecare an, între 2006/2012, au fost istorice, datând de dinainte de anul 2000, a declarat raportul.

O trecere în revistă a tuturor acuzațiilor istorice de abuz, din perioada 1947-2005, va fi si ea, de asemenea, efectuata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.