China: ortodocsii primesc in dar icoana si moastele Sfantului Inochentie de Irkutsk, protectorul Bisericii

La sărbătoarea Acoperamantul Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vadim, Mitropolitul de Irkutsk, parohiei ortodoxe din Hong Kong, inchinata Sfinților Apostoli Petru și Pavel, i-a fost oferita Icoana Sfantului Inochentie de Irkutsk, cu o părticică din moaștele sfantului.

Icoana a fost adusă la Hong Kong, de un cleric al eparhiei din Irkutsk, Pr. Alexandru Abiduev.

Sfantul Inochentie este patronul spiritual al Bisericii Ortodoxe din China. El a fost primul episcop ortodox care a fost numit șef al misiunii din Beijing.

În China, mai multe lacasuri ortodoxe au fost sfințite în cinstea acestui sfânt, în special, cel din orașul E’erguna, în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, iar lacasul ortodox din Beijing se afla pe teritoriul Ambasadei Rusiei (Beiguan).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.