Incercare de asasinare a Papei Tawadros: Biserica dezminte informatia

Biserica Ortodoxă Copta a Egiptului a negat anuntul conform caruia o încercare de asasinare a Papei Tawadros al II-lea ar fi fost dejucata.

“Va asigur pe toti că Sanctitatea Sa Papa Tawadros al II-lea este bine, și ca istoriile publicate pe site-urile de știri și pe canalele prin satelit (privind asasinarea acestuia) sunt complet neadevarate”, sutine un comunicat oficial, publicat de Biserica, in ultimele zile.

Biserica a cerut mass-mediei să verifice rapoartele despre Biserică, înainte de a publica astfel de stiri.

In declaratie, se arata ca Biserica se roagă “pentru securitatea țării dragi și a tuturor egipteni de pretutindeni, și se roagă pentru pace și liniște in intreg tinutul Egiptului”.

Mai multe semne ale violențelor sectare, între majoritatea musulmană din Egipt și creștinii copți, au fost inregistrate începând cu revolutia din luna ianuarie 2011 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Copții reprezintă 10% din populație, dar nu există date oficiale care sa ateste acest procentaj. Majoritatea creștinilor egipteni aparțin Bisericii Ortodoxe Copte.

Papa Tawadros al II-lea a fost ales ca șef al Bisericii Ortodoxe Egiptene Copte în luna octombrie 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), inlocuindu-l pe Papa Shenouda al III-lea, care a decedat în luna martie a aceluiași an (vezi ARHIVA).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.