Protestele in Turcia au continuat si in aceasta noapte

Mii de oameni au ieșit pe străzile Istanbulului, peste noapte, ridicand baricade și aprinzand focuri, după ce polițiștii au tras cu gaze lacrimogene și tunuri de apă.

Conform radioului Vocea Rusiei, randurile poliției, susținute de vehicule blindate, au inconjurat Piața Taksim, aflata în centrul orașului, ofițerii controland si perchezitionand parcul Gezi, alăturat, in seara zilei de sâmbătă, acolo unde protestatarii isi asezasera corturile.

Premierul Tayyip Erdogan avertizase anterior că forțele de securitate vor goli piata, centrul fiind blocat de mai mult de două săptămâni prin aceste proteste anti-guvernamentale, care s-au extins în orașe din întreaga țară.

Protestatarii au ieșit în stradă în mai multe cartiere din Istanbul, în urma raidului din Gezi Park, inlaturand gardurile de metal, pietrele de pavaj si panourile publicitare, pentru a construi baricade și a aprinde focuri pe străzi. Unii au scandat, “Tayyip, demisia!”, conform unui raport de ultima ora al radioului Vocea Rusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.