La Icoana facatoare de Minuni a Maicii Domnului, pe “varful” Cetatuia si, mai apoi, la o alta Icoana facatoare de minuni, in Codlea…

Două hramuri: la schitul Cetăţuia – Buzău şi la biserica Schimbarea la Faţă din Codlea (lângă Braşov), ambele în legătură cu câte o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Joi, 6 august, dis-de-dimineaţă, slujire arhierească la Cetăţuia. Urcăm pe drum pietruit, cu maşina, întâlnind oameni din partea locului care vin pe jos. Ne închinăm mai întâi în paraclisul proaspăt pictat al schitului, apoi mergem la Icoană şi la racla cu sfinte moaşte.

Icoana surâde între flori. E Icoana schitului, care „nu se dă dusă” de acolo.

Ne rugăm. Mergem la raclă. Ne întrebăm de la ce sfinţi sunt sfintele moaşte şi aflăm că ele aparţin unor pustnici care au vieţuit pe acele locuri, demult.

(…)

Dar noi mai avem un drum, peste munţi, la cealaltă Icoană, care e venită din Kiev pentru puţine zile, alături de sfinte moaşte ale Sfântului Dasie de Durostor şi ale Sfintei Dimitra cea nouă.(…) Pentru continuare, click pe banner:


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.