Patriarhul Serbiei a slujit, în ziua Pogorârii Sfântului Duh, la metocul Bisericii Ruse în Belgrad

Legăturile frățești dintre Bisericile Ortodoxe Rusă și Sârbă, slave – legături cu o vechime datând de pe vremea Sfântului Sava al Serbiei, tuns în monahism la Russikon (Mânăstirea rusească Sfântul Pantelimon), pe Muntele Athos – au fost reafirmate prin prezența personală a Patriarhului Irineu al Serbiei, în ziua de 8 iunie 2020, la Sârbătoarea Pogorârii Sfântului Duh – hramul bisericuței metoc de pe lângă reprezentanța Bisericii Ortodoxe Ruse în Serbia, la Belgrad.Sprijinul rusesc acordat Bisericii Sârbe în diferite momente este deseori recunoscut de Patriarhul Irineu. Conform informațiilor oferite de Departamentul de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, în mod special, în aceste vremuri, cele două Biserici își manifestă preocuparea în protejarea sfintelor lăcașuri ortodoxe din Kosovo și Metohia, cât și vizavi de legăturile reciproce cu celalalte Biserici Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.