Lozinci anti-crestine pe zidurile Manastirii ortodoxe Sfanta Cruce din Ierusalim

lozinci pe zidurile manastiri Sfanta Cruce ierusalim 2012 In urma cu o zi, mai multe persoane care aparțin organizației anti-crestine "Price tag” au scris o serie de lozinci pe pereții Mănăstirii grec-ortodoxe Sfanta Cruce, situata in partea de vest a Ierusalimului, langa Knesset, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Inscripțiile in ebraica sunt unele defăimătoare la adresa Mantuitorului. In trecut, manifestari similare s-au mai inregistrat, pe zidurile aceleiasi manastiri, din partea aceleiasi organizatii.

Starețul mănăstirii, Arhimandritul Claude, a informat imediat Patriarhia. La rândul lor, municipalitatea și poliția israeliană au indepartat insemnele in graffiti.

In după-amiaza aceleiași zile, secretarul șef al Patriarhiei, Arhiepiscopul Aristarh de Constantina, însoțit de Salameh Iacob și Cesar Marzieh, reprezentanți ai Departamentului pe probleme crestine al Ministerului Afacerilor Religioase din statul Israel, s-au deplasat la locul faptei.

Patriarhia, protestand categoric, condamnă acest act provocator, considerandu-l ca fiind un atac la libertatea religioasă si, totodata, solicită ca vinovatii sa fie pedepsiti. In acelasi timp, aceasta aminteste ca isi va continua misiunea sa în Țara Sfântă, prin care promovează pacea, reconcilierea și coexistența pașnică intre membrii religiilor avraamice.

Mai multe figuri religioase și guvernamentale din Israel, inclusiv ale Ministerului Cultelor, au condamnat cu fermitate actul, exprimandu-si simpatia fata de Patriarhie.

Membrii Consulatului General al Statelor Unite în Ierusalim, Michael Ratney si Cheryl Igiri, responsabili cu afacerile creștine, au condamnat, în timpul unui interviu telefonic cu Patriarhul Teofil al Ierusalimului, actul în cauză, și și-au exprimat, de asemenea, simpatia deplină fata de Patriarhie, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.