Situatie incerta: Catedrala Sfantul Nicolae, de la baza Turnului Eiffel (29 noi.)

macheta bisericii sfantul nicolae Turnul Eiffel Paris Un articol din Ziarul de Duminica din Franta reflectă faptul ca intentia construirii unei biserici ortodoxe rusesti in Paris (vezi ARHIVA) ar putea sa ramana fara vreun rezultat practic, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

In acest moment – se arata in jurnal – "autorizația de construcție a bisericii ortodoxe de la baza Turnului Eiffel urmeaza sa fie semnata sau refuzata, in ziua de 29 noiembrie 2012. Primarul Parisului ezita".

In articol se mai spune, de asemenea: "În Franța, autoritățile sunt împărțite. Quai d'Orsay (arondismentul 7 Paris) pledeaza pentru proiectul catedralei rusesti din Paris”.
„Federația Rusă este proprietara terenului. Sperăm că dosarul va merge inainte”, a declarat Ministrul de Externe, Laurent Fabius. "Decizia se afla în mâinile Elysee-ului… care ezită”.

Prefectul Parisului așteapta unda verde, pentru a acorda autorizația de construire. Ii lipseste avizul Ministerului Culturii. Conform Biroului ministrului Aurélie Filippetti, "discuțiile sunt în curs de desfășurare, cu Statul Rus și Biserica Ortodoxă, pentru a se stabili ajustări și îmbunătățiri ale proiectului, in ideea acceptarii realizarii acestuia".

"În mod clar, Élysée-ul încearcă să găsească un compromis, pentru ca nimeni sa nu piarda. Dar ce se va intampla daca partea rusă va refuza să schimbe proiectul?" se mai intreaba jurnalul, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.