publicat în: Arhivă

Intoarcerea Sfantului Calinic, acasa… PROGRAM: procesiune / evenimente transmise in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Sfantul Calinic Valcea Aducerea Moaştelor Sf. Ierarh Calinic de la Cernica în Arhiepiscopia Râmnicului (30 aprilie – 02 mai 2012)

SF CALINIC Lacasuri Ortodoxe Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi cu purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica vor fi aduse în Oltenia din data de 28 aprilie 2012, în cadrul unei procesiuni care va dura până pe 5 mai 2012. Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului, incercand sa transmita in direct, gratuit, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, procesiunea si alte manifestari ce se desfasoara cu aceasta ocazie.

Racla cu Sfintele Moaşte va fi adusă în după-amiaza zilei de luni, 30 aprilie, şi va rămâne spre închinare în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea până în după-amiaza zilei de marţi, 1 mai, când va pleca spre Mănăstirea Frăsinei, ctitoria marelui Sfânt Ierarh.

Programul evenimentelor religioase prilejuite de sosirea Sfintelor moaşte în Arhiepiscopia Râmnicului este următorul:

Luni, 30 aprilie, la orele 18.00, va avea loc primirea oficială a Moaştelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica şi a delegației condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, şi Procesiunea cu Sfintele Moaşte până la Catedrala Arhiepiscopală. De la orele 19.00, în Catedrala Arhiepiscopală se va desfăşura un ritual liturgic religios special închinat Sfântului: Slujba Privegherii, Vecernia cu Litie, Utrenia, şi Acatistul Sf. Ierarh Calinic, iar de la orele 24.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Marți, 1 mai, începând cu orele 8.00, se va săvârşi Acatistul Sfântului Ierarh Calinic şi Slujba Aghezmei Mici, iar de la orele 9.30, pe esplanada din fața Catedralei, se va oficia Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu în sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

În după-amiaza zilei de marţi de la orele 16.00, în Cartierul Ostroveni va avea loc slujba de Punere a pietrei de temelie pentru biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, după care, delegația cu Moaștele Sfântului Calinic va plecarea spre Mănăstirea Frăsinei.

În timpul petrecerii Moaştelor Sfântului Calinic la ctitoria sa, vor fi săvârşite mai multe slujbe religioase: Te Deum, Slujba Privegherii (Vecernia cu Litie, Utrenia), marţi seara, iar miercuri, de la orele 8,00, Acatistul Sfântului Ierarh, Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu.

La Mănăstirea Frăsinei, Sfintele Moaşte vor rămâne până miercuri, 2 mai, orele 14,00, când vor fi duse la Mănăstirea Lainici.

La acest eveniment deosebit sunt invitaţi să ia parte ierarhi, demnitari, preoţi, monahi, monahii și credincioși din Mitropolia Olteniei, dar şi din ţară. Incepand din anul 2011, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Arhiepiscopiei Ramnicului. In programul TV Lacasuri Ortodoxe, telespectatorii pot urmari deja o serie de interviuri legate de acest deosebit eveniment.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Ramnicului

racla Moastele Sf Calinic

Transmisiunile video LIVE (in direct) de la acest eveniment sunt asigurate de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, prin Serviciul specializat LiveCamera, cu sprijinul "Succes Maxim" srl.