Ziua portilor deschise, la Centrul de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie – Cluj-Napoca

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului si Clujului a organizat ieri, miercuri, 9 noiembrie 2011, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, cu începere de la ora 10:00, evenimentul "Ziua portilor deschise la Centrului de Îngrijiri Paliative din Cluj-Napoca", de pe strada Cernei fără număr din cartierul Mărăsti, ne informeaza Pr. Bogdan Ivanov.

Evenimentul, la care au participat reprezentantii autoritătilor locale si judetene, oameni din lumea medicală clujeană, oameni de cultură, reprezentantii presei scrise si audiovizuale si toti cei interesati, a început miercuri, 9 noiembrie 2011, la ora 10.00 cu oficierea Sfintei Liturghii arhieresti, de către PS Episcop vicar Vasile Somesanul, în capela Centrului „Sfântul Nectarie”.

În jurul orei 12.30 a fost organizat un tur al Centrului, pentru reprezentantii presei si pentru toti cei prezenti, în care Preasfintitul Vasile Somesanul a prezentat clădirea si serviciile medicale care vor fi oferite în unitatea de tip Hospice.

De la ora 13.00, Înaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a oficiat slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, în paraclisul Centrului.

Dupa cum am informat in editiile revistei Monitor Lacasuri Ortodoxe de la acea data, piatra de temelie la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusă pe data de 25 septembrie 2009, iar în prezent lucrările sunt finalizate în proportie de 95%, cu o investitie de peste 4.000.000 lei, bani proveniti din donatii, sponsorizări, dar si din partea autoritătilor locale si centrale.

Constructia clădirii va fi finalizată până la sfârsitul anului 2011, urmând ca, după primirea acreditărilor medicale, să poată oferi servicii primilor bolnavi, începând in primăvara anului următor.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” reprezintă un proiect unic în această parte a Transilvaniei si va oferi sprijin medical si sufletesc bolnavilor oncologici, aflati în fazele terminale ale bolii, dar si familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici specialisti, asistente medicale, farmacisti, asistenti sociali si preoti, infirmiere si voluntari si vor oferi bolnavilor sansa de a-si trăi cu deminate suferinta, se specifica intr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, de catre Pr. Bogdan Ivanov, reprezentant al Biroului de presă al Arhiepiscopiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.