Catedrala Christchurch va fi demolata, piatra cu piatra

Conform materialelor primite din Wellington, Noua Zeelandă, Catedrala Anglicană reprezentativă din Christchurch, grav deteriorată într-un cutremur cu magnitudinea de 6.3 grade, care a avut loc în data de 22 februarie 2011, va fi scoasă din uz, parţial demolată, totul fiind păstrat în condiţii de siguranţă.

Datele ne-au fost oferite de reprezentantii Diocezei Anglicane de Christchurch, pe adresa redactiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

După ce iniţial îşi pierduse turnul-clopotniţă şi renumitale sale vitralii, Catedrala a suferit prejudicii, în continuare, în timpul unui al doilea cutremur cu magnitudinea de 6.3 grade, care a avut loc în data de 13 iunie 2011.

Episcopul Victoria Matthews a spus că demolarea, care este controlată – insemnand de fapt o “demontare” piatră cu piatră – va începe înainte de Crăciun. Acest lucru va permite ca elementele de patrimoniu şi artefactele, cum ar fi amvonul, sculpturile şi icoanele religioase să fie scoase în condiţii de siguranţă din clădire, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.