Bisericile liberiene mediaza intre candidatii la presedintie

Conform datelor primite din Nairobi, Kenya, Bisericile din Liberia sunt angajate într-un dialog care riscă să se confrunte cu un impas, între partidul de guvernământ şi grupul de opoziţie, după ce acesta din urmă a anunţat boicotarea alegerilor prezidenţiale, stabilite pentru 8 noiembrie 2011.

"Bisericile se manifestă acum între cele două părţi, pentru a se asigura că ele vor reveni asupra procesului electoral, astfel încât acesta să se încheie prin alegerea unei persoane care să merite victoria", a spus Rev. Tolbert Jallah, un liberian luteran, secretar general al Frăţiei Bisericilor şi Consiliilor din Africa de Vest.

Discuţiile din cea mai veche republică a Africii au luat naştere după ce niciunul dintre cei 16 candidaţi la preşedinţie nu a obţinut mai mult de 50% din voturi în alegerile generale, care au avut loc la 11 octombrie 2011, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.