Biserica Ortodoxa Sarba reinfiinteaza Comitetul pentru Kosovo

Biserica Ortodoxă Sârbă a afirmat în cadrul unui comunicat că noul Birou al Comisiei va fi condus de către Episcopul Jovan de Ljipljan, care a fost numit secretar al Comitetului pentru Kosovo şi Metohija.

Sarcina biroului va consta în organizarea şi documentarea lucrarilor Comitetului pentru Kosovo şi Metohija, precum si crearea de arhive şi de biblioteci în Kosovo şi Metohija şi organizarea de evenimente în aceste provincii.

Biroul Comitetului pentru Kosovo şi Metohija, care a fost condus de actualul Episcopul Irineu de Australia şi Noua Zeelandă, va avea sediul în Patriarhia de la Pec.

Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe comune a Sfântului Sinod al Episcopilor şi a Comitetului pentru Kosovo şi Metohija din Sfânta Adunare a Episcopilor, care a avut loc la Belgrad, la jumătatea lunii septembrie 2011, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.