Africa de Sud refuza sa-i acorde viza lui Dalai Lama

Conform datelor primite de la membri-abonaţi aflaţi în zona Johannesburg, Dalai Lama a fost nevoit să-şi anuleze călătoria planificată pentru Africa de Sud.

Vizita avea ca obiectiv participarea la cea de-a 80-a aniversare a Arhiepiscopului Desmond Tutu, dar ea a fost anulată din cauza faptului că ţara de origine a lui Tutu a refuzat să îi elibereze viză liderului tibetan budist exilat.

Criticii au declarat că Guvernul Preşedintelui Jacob Zuma, şi partidul său, Congresul Naţional African, au cedat presiunii Chinei, un partener comercial important al Africii de Sud, care a intrat în conflict cu Dalai Lama în urma cererii acestuia de acordare a unor libertăţi mai mari Tibetului –zonă condusă de China, începând cu anul 1950, informează Serviciul de presă LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.