publicat în: Arhivă

(VIDEO) Ziua Paradei Pagane in Louisville, Kentucky

Conform unor materiale primite de la membri-corespondenti aflaţi în zona Louisville, Kentucky, mai mulţi artizani au realizat bijuterii şi gablonzuri şi le-au expus cu ocazia Zilei traditionale a Paradei Păgâne din Louisville, informeaza serviciul de presa LONews.

Unii au vândut îmbrăcăminte, alţi meşteşugari au vândut căsuţe mici, iar alţii au venit însoţiţii de propriii dragoni de companie. Evenimentul din acest an a fost acompaniat de tobe.

Coordonatorul Zilei Paradei Păgâne, Mike Avery, susţine că toate aceste desfăşurări şi manifestări nu fac altceva decât să sărbătorească recolta de toamnă, care era foarte sărbătorită cu o mie de ani în urmă, atunci când oamenii locului binecuvântau abundenţa sezonului.

"Este o sărbătoare a tuturor religiilor politeiste. O împărtăşire a informaţiilor despre diferitele căi spirituale", mai spune Avery.

Wiccanii, Asatrii şi Druizii sunt consideraţi toţi ca aparţinând unor religii păgâne, dar la eveniment au fost invitate şi persoane fără vreo legătură cu aceştia, pentru distracţia de sâmbătă (1 octombrie 2011), informează Serviciul de presă LONews.