Tarnosirea unei biserici ortodoxe estoniene, in zona unor credinciosi ramasi fara biserica

Biserica estoniana din Malvaste - Kõrgessaare - Hiiumaa O biserică ortodoxă, ridicată într-un loc cu o bogată istorie, a fost tarnosită în satul Malvaste, pe insula Hiiumaa, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Condusa de Mitropolitul Stefanus al Bisericii Apostolice Ortodoxe Estone, slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au durat aproximativ 5 ore, în data de 25 iulie 2011, dupa cum relateaza corespondenti-abonati aflati in zona.

arhipelagul estonian "Acesta este un eveniment foarte important pentru comunitate", a declarat Avo Tölpt, preotul Bisericii Hiiumaa, pentru ziaristi locali. "Pentru comunitatea din Kõrgessaare, aceasta este, în prezent, singurul loc în care membrii ei se pot închina".

Capela din lemn, cu o arhitectură unică în satul Malvaste, a fost construită în anul 1925, într-un cimitir, pe o structură pre-existentă mai veche, probabil de prin anul 1906.

Parohia Ortodoxă Kõrgessaare este formată in prezent doar din 28 de persoane. "Nu sunt mulţi oameni, ortodocşii din Hiiumaa, deocamdată”, a declarat Tölpt, "dar eu sunt convins că oamenii care altădată erau şi ei ortodocşi se vor întoarce, religia continuând să joace un rol important".

În secolul al 19-lea, mulţi estonieni, in mod tradiţional luterani, s-au convertit la Ortodoxie. Recomand textul pe Google: fiindca: Cei mai mulţi din Biserica de astăzi sunt afiliaţi la Biserica Ortodoxă Răsăriteană, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.