(Contributor) Biserica Recea, a mosnenilor din satul Izvorul Rece

Biserica Recea 2011 1

Biserica cu hramul "Naşterea Maicii Domnului", din Parohia Recea, comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea a fost târnosită în anul 1895 de către PS Ghenadie Enăceanu, fiind ridicată cu contribuţia moşnenilor din satul Izvorul Rece, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, contributor-corespondent in zona Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Biserica Recea 2011 2

Lucrările de restaurare a bisericii au început în anul 2005, cu binecuvântarea IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la iniţiativa preotului paroh Nicolae Constantin Ureche, cu sprijinul enoriaşilor şi ajutorul financiar acordat de Secretariatul de Stat pentru Culte, Primăria Vaideeni şi Obştea sătească de moşneni Izvorul Rece.

Biserica Recea 2011 3

Biserica Recea 2011 4

Restaurarea a constat în reconstrucţia turlei centrale cu susţinere pe stâlpi de beton, pictură interioară şi exterioară realizată de pictorul Gheorghe Ţivrea din Slătioara, învelitoare din tablă zincată, gard de împrejmuire din fier forjat, strane şi catapeteasmă din lemn de tei, centrală termică, scări exterioare din marmură.Recomand textul pe Google: fiindca:

Biserica Recea 2011 6

In data de 7 august 2011, în Duminica a VIII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Recea, Protoieria Horezu, judeţul Vâlcea.

Biserica Recea 2011 7

Biserica Recea 2011 8

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinţitul Episcop Emilian Lovişteanul le-a vorbit celor prezenţi despre înţelesurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică.

Biserica Recea 2011 9

Biserica Recea 2011 91

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a citit rugăciunea de dezlegare de păcate pentru toţi credincioşii prezenţi şi a felicitat pe părintele Nicolae Ureche pentru activitatea pastorală desfăşurată în cadrul parohiei.

Biserica Recea 2011 92

Biserica Recea 2011 93 La acest eveniment au mai participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, preoţi şi numeroşi credincioşi din parohie şi din împrejurimi, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– articol realizat de: contributor Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.