IN ZIUA DE 29 AUGUST, PREASFINTITUL PARINTE AMBROZIE A SAVARSIT SFANTA LITURGHIE LA MANASTIREA COMANA

in ziua de 29 august, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, Preasfintitul Parinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca la Manastirea Comana. in cuvantul de invatatura rostit cu acest prilej, Preasfintitul Parinte a vorbit despre viata Sfantului Ioan Botezatorul care este cunoscut sub denumirea de „inaintemergatorul", pentru ca a vestit venirea lui Hristos.


Predica lui, privind toate clasele sociale, avea un profund caracter social, urmarind curmarea nelegiuirilor, indreptarea moravurilor, dand fiecarei categorii sfaturile necesare. Pentru ca Ioan il mustrase pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era sotia fratelui sau, acesta a hotarat intemnitarea lui. in ura ei de moarte, Irodiada a sfatuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase si placuse oaspetilor si indeosebi lui Irod, sa ceara de la acesta capul Botezatorului ca rasplata.

Potrivit traditiei, a subliniat Preasfintitul Parinte, Sfanta Ioana, femeia dregatorului lui Irod, este cea care a luat capul Sfantului Ioan Botezatorul din curtea Irodiadei si l-a ingropat la Ierusalim, in muntele Eleonului, intr-un vas de lut. La final, Preasfintia Sa i-a indemnat pe cei prezenti sa-l cinsteasca pe Sfantul Ioan Botezatorul prin postul pe care Biserica l-a randuit in amintirea lui, prin participarea la Sfanta Liturghie, prin citirea Acatistului sau ca, la randul sau, sfantul sa trimita har si mila de la Dumnezeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.